Plotters

Plotters zijn grootformaat printers. Deze printers zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Onderstaand vindt u overzichten van de A1 plotters (24 inch plotters) en van de A0 plotters (36 inch plotters) die wij in ons assortiment hebben. 

HP Designjet T530 36 inch A0 printer-0

A0 Plotters

Op deze pagina vindt u alle A0 formaat plotters. Dit zijn 36 inch plotters.

HP Designjet T530 24 inch

A1 Plotters

Op deze pagina vindt u alle A1 formaat plotters. Dit zijn 24 inch plotters.

Inkt set HP Designjet T520 en T120

Inkt cartridges

Op deze pagina vindt u alle inkten voor de HP Designjet plotters.

Een plotter kopen

Er zijn zowel technische als grafische plotters verkrijgbaar. Plotters zijn grootformaat printers die veel gebruikt worden voor het afdrukken van bouwtekeningen, vlakvullingen, kaarten, foto’s, posters en andere ontwerpen. 

De keuze voor het kopen van een plotter hangt af van verschillende factoren. Het aantal afdrukken, de software die gebruikt wordt, is de plotter voor grafisch of technische toepassingen, welk afdrukformaat heeft u nodig en wie gaat de plotter gebruiken?

Om u te helpen bij deze keuze kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen. Wij helpen u graag verder bij het maken van de juiste keuze. 

Het aantal afdrukken

Het aantal afdrukken is van groot belang bij het kiezen van een plotter. Maakt u veel afdrukken per dag dan kan het namelijk voordeliger zijn om een zwaardere machine te kopen. Naast dat deze beter geschikt zijn voor het afdrukken van grotere aantallen, beschikken deze machines ook over grotere cartridges. Deze zijn in aanschaf iets duurder, maar dit verdient zich snel terug omdat inkt goedkoper is per ml wanneer u grotere cartridges gebruikt.

Maakt u weinig afdrukken, misschien slechts een enkele keer per maand. Dan kan het voordeliger zijn om een goedkopere machine aan te schaffen die snel afdrukt. 

De gebruikte software

De software die gebruikt wordt om te ontwerpen en te printen kan ook specifieke eisen hebben om te printen.  Zo hebben programma’s zoals Adobe Photoshop, Acrobat Reader, Autocad etc. vaak andere eisen voor het afdrukken. U kunt vrijblijvend contact opnemen met ons zodat wij u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Een grafische plotter of een technische plotter?

Technische plotters worden vooral gebruikt voor het printen van onder andere bouwtekeningen, kantoorafbeeldingen, vlakvullingen en andere technische tekeningen. 

Een grafische plotters wordt veel ingezet voor het afdrukken van posters, foto’s, kunst of andere grafische ontwerpen. Deze machines worden vaak gebruikt in combinatie met zwaardere en dikkere papieren en meer soorten inkt.

Welk afdrukformaat?

Het formaat dat u wilt afdrukken is afhankelijk van de formaten waarmee u werkt in de ontwerpprogramma’s. Zo kunnen A1 plotters afdrukken maken met een breedte t’m 610 mm / 24 inch. En A0 plotters kunnen afdrukken maken met een maximale breedte van 914 mm / 36 inch.

Wie gaat de plotter gebruiken?

Wie de printer gaat gebruiken is ook van groot belang. De nieuwste plotters zijn enorm gebruiksvriendelijk geworden met gemakkelijke bediening via een touchscreen. Maar ook het verwisselen van de inkt, papier en printkoppen is niet bij elke printer even gemakkelijk. 

Gratis keuzehulp

Heeft u hulp nodig bij het maken van uw keuze? Of wilt u graag advies op het gebied van plotters of plotterpapier? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de chat, e-mail of telefoon. 

Op onze andere pagina plotterwinkel.nl kunt u ook gebruik maken van de plotter keuzehulp

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€50

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd.

Installatieservice + advies

Wij helpen u graag bij het installeren en geven u graag deskundig advies.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, vooruit betalen, Bancontact of op rekening.