Plotterpapier

Op zoek naar plotterpapier voor uw grootformaat printer? Onderstaand vindt u ons complete assortiment.
U kunt eenvoudig zoeken op formaat, printer model, printer type, of het aantal gram.

Wij leveren ons plotterpapier direct uit eigen voorraad.

Je kunt ook gebruik maken van onze plotterpapier advies tool.

Show Filters

Welk papier heeft u nodig?

De papierkeuze die u maakt bepaalt voor een groot deel hoe de uitstraling van de print gaat zijn. De keuze voor een bepaalde papiersoort hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om na te denken over welke uitstraling uw eindproduct moet hebben? Waar is de print voor bedoeld? Zijn het bouwtekeningen, posters of bijvoorbeeld foto's. Voor de CAD en GIS markt wordt meestal 80 of 90 grams plotterpapier gebruikt. Dit is het standaard plotterpapier voor grootformaat printers. U kunt ook een gecoat plotterpapier gebruiken voor bijvoorbeeld lijntekeningen. De coating van het papier maakt het papier iets steviger waardoor het langer mee gaat en lijnen worden scherper afgedrukt omdat de inkt niet uitvloeit op gecoat papier. Hoe zwaar moet het papier zijn? Hoe zwaarder het papier hoe steviger het wordt. Hoe hoger het aantal grams van het papier hoe dikker het papier wordt. Steviger papier is dikker en gaat daardoor langer mee omdat het minder snel kreukt en scheurt dan standaard 80 grams kopieer en printpapier. In het menu vindt u de verschillende soorten plotterpapier.

Ongecoat plotterpapier

Ongecoat papier is papier waar geen speciale coating laag overheen zit en heeft een ruwer oppervlak. Ongecoat papier is vergelijkbaar met standaard print of kopieer papier. Ongecoat papier neemt meer inkt op en vloeit meer uit dan gecoat papier. Lijnen en vlakvullingen worden daardoor minder strak afgedrukt. Ongecoat papier is daarom ook goedkoper dan coated papier en wordt met name gebruikt in de CAD en GIS markt voor het printen van bouwtekeningen, lijntekeningen of voor het kopieren of printen van standaard documenten.

Gecoat plotterpapier

Gecoat plotterpapier wordt ook wel coated papier genoemd. Het heeft een gladdere oppervlakte. Door de speciale coatinglaag wordt de bovenste papierlaag gesloten waardoor de inkt niet uitvloeit en zuigt het papier minder inkt op waardoor het zuiniger print. Met coated papier worden lijnen scherp afgedrukt, zijn de prints van hogere kwaliteit en hebben kleuren een krachtigere uitstraling. Coated plotterpapier is dan ook zwaarder en beter van kwaliteit. Het wordt met name gebruikt voor het printen van reclame uitingen zoals posters, flyers, billboards, foto's of voor bouwtekeningen en andere CAD en GIS toepassingen die langere tijd op een werkplaats gebruikt worden.

Verschillende soorten plotterpapier op rol

Naast standaard plotterpapier, dat veel gebruikt wordt voor bouwtekeningen of andere technische tekeningen, verkopen wij ook andere soorten plotterpapier. Zo hebben wij fotopapier en posterpapier in ons assortiment, dit papier wordt vaak gebruikt om foto’s, posters, andere reclame uitingen, of bouwtekeningen die enige tijd mee moeten gaan, af te drukken. Er zijn ook vele speciale papiersoorten voor plotters verkrijgbaar. Denk hierbij aan zelfklevend papier, waarmee je bijvoorbeeld stickers kan printen. Canvas, geel papier of tracing papier. Bij elke papiersoort in het menu vindt u op de bijbehorende pagina meer uitleg over dat papier.

Verschillende formaten plotterpapier

De verschillende formaten waarvoor wij plotterpapier op voorraad hebben zijn: A0 oversize (36 inch plotterpapier), A0 plotterpapier (33,1 inch), A1 oversize (24 inch plotterpapier), A1 plotterpapier (23,4 inch), A2 papier op rol (16,5 inch), 42 t/m 60 inch papier.

Service van plotterpapieronline

Om u te helpen bij deze keuze hebben wij onze plotterpapier advies tool. Uiteraard kunt u ons ook altijd telefonisch bereiken voor persoonlijk advies.