A0 papier kopen

Plotterpapieronline.be heeft de grootste collectie A0 papier van de Benelux. Wij leveren direct uit eigen voorraad. Op onze website kun je eenvoudig en snel een selectie maken en het juiste A0 papier voor uw plotter selecteren.

Wij leveren A0 papier en A0 Oversize papier. 

A0 papier assortiment:

 A0 Oversize papier is het meest gebruikte papier. Op dit papier kun je een A0 kader afdrukken. Standaard A0 papier wordt veel minder gebruikt. Een A0 kader kun je niet afdrukken op standaard A0 papier omdat de printer een marge nodig heeft van minimaal enkele mm.

A0 papier

Het formaat A0 plotterpapier wordt uitgedrukt in millimeters of in inches. In veel CAD tekenprogramma’s en andere ontwerpprogramma’s wordt gebruik gemaakt van inches omdat deze in de technische wereld vaak nog gebruikt worden.

Afmeting A0 papier
Een vel A0 papier heeft de afmeting: 1189 mm x 841 mm.
A0 papier op rol heeft een variabele lengte, dit omdat het papier op een rol zit en u de print dus zo lang kunt maken als u zelf wil.
Er zijn twee verschillende maatvoeringen in het A0 papier segment. Zo is er A0 papier en A0 oversize papier. A0 papier wordt ook wel 841 mm papier genoemd of 33,1 inch papier. Dit is de standaard A0 breedte.

Afmeting A0 oversize papier
Alle A0 plotters (36 inch) kunnen echter ook A0 oversize papier printen. Dit wordt ook wel 914 mm papier of 36 inch plotterpapier genoemd. Het voordeel hiervan is dat u ook A0 kaders kunt afdrukken. 
Bij het printen van een document heeft de printer bijna altijd een printmarge van enkele millimeters nodig. Daarom kunt u op exact afgemeten A0 papier geen kader van A0 printen, omdat de printer dus enkele millimeters nodig heeft.

A0 oversize papier wordt dan ook het meeste gebruikt.

A0 papier formaten

Standaard wordt het formaat ISO A0 in millimeters uitgedrukt. A0 formaat is met een maat van 841 x 1189 mm het grootste papierformaat uit de ISO A standaard.
Wij leveren het papier op rollen waardoor ook formaten zoals 2xA0 kunnen worden afgedrukt. Wij hebben ook Oversize A0 papier dit heeft een breedte van 914mm waardoor je rekening houdend met de marges van je printer ook kaders van 841 mm kunt printen.

A0 formaat in cm
Vaak worden de ISO A formaten ook in centimeters weergegeven. De breedte wordt dan 84,1 cm en de lengte 118,9 cm. 

Voor oversize A0 papier maten wordt de breedte dan 91,4 cm. Op onze website geven wij de formaten in zowel cm als mm weer. Heeft u twijfel bij de keuze dan kunt u ons altijd even bellen of e-mailen.

A0 papier maten in inches
Veel CAD programma’s gebruiken inches als maateenheid. Inches is een engelse maateenheid welke vaak wordt gebruikt in de technische wereld. De omrekeneenheid is 1 inch = 2,54 cm. Het ISO A0 papier formaat is dus in inches 33,1 x 46,8 inch.

De breedte van een A0 oversize papier rol is 36 inch (ook vaak de maximale printbreedte van een A0 plotter)

A0 papier dikten

De dikten van papier worden uitgedrukt in aantal gram per m2. A0 papier is verkrijgbaar vanaf 80 gr / m2.
80 grams papier is even dik als een standaard vel A4 papier uit het kopieerapparaat.

80 en 90 grams is het meeste verkochte A0 papier. Voor presentaties en / of tekeningen die langdurig gebruikt worden op bijvoorbeeld de bouw of werkplaats raden wij 120 grams papier aan.

Soorten A0 papier

Naast verschillende dikten is A0 papier verkrijgbaar in verschillende soorten en kwaliteiten. Er is o.a. keuze uit gecoat en ongecoat papier, glanzend en mat papier en fotopapier.

Ongecoat of Gecoat A0 papier
Gecoat papier heeft een speciale behandeling gehad waardoor het oppervlakte glad is en inktdruppels bijna niet uitvloeien. Gecoat A0 papier heeft de voorkeur bij tekeningen waarbij grote kleurvlakken worden gebruikt en tekeningen die in een vochtige omgeving worden gebruikt.

Glanzend, mat of foto papier
Mat papier wordt gebruikt voor technische tekeningen. Mat papier is vergelijkbaar met een standaard vel papier uit de kopieermachine zonder glans.

Glanzend A0 papier wordt gebruikt voor presentaties van technische en 3D tekeningen in Fullcolour.

Fotopapier wordt gebruikt voor het afdrukken van A0 posters en reclame uitdrukkingen.

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€50

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd.

Installatieservice + advies

Wij helpen u graag bij het installeren en geven u graag deskundig advies.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, vooruit betalen, Bancontact of op rekening.