A2 papier kopen

A2 papier op rol wordt bij plotterpapieronline.be direct uit voorraad geleverd. A2 formaat papier heeft een afmeting van 420 millimeter en wordt ook wel 16,5 inch papier genoemd. U kunt snel en gemakkelijk het juiste papier vinden door de zoeken op papier formaat, printer model of papier gewicht.

Direct A2 papier kopen? In onderstaande lijst staat de gehele collectie A2 papier op rol.

Klik hier voor onze collectie A2 papier op rol

A2 papier formaat

Het formaat van A2 papier wordt uitgedrukt in verschillende maateenheden.

De afmetingen van een A2 formaat papier zijn 420mm bij 594mm. Omdat er in plotters gebruikt wordt gemaakt van papier op rol staat bij A2 papier voor plotters alleen de breedte van het papier vast, namelijk 420 mm. Daarom wordt dit ook vaak 420 mm papier genoemd.

Naast de maten in millimeters wordt er in de technische wereld ook veel gebruik gemaakt van inch als maateenheid. A2 papier heeft een breedte van 16,5 inch. Inch is een engelse maateenheid, 1 inch staat gelijk aan 2,54 centimeter.

Afdrukken op A2 papier

Omdat alleen de breedte van het A2 papier dus vast staat en de lengte niet, kun je liggende A1 prints maken op A2 papier. Plotters herkennen het papier tegenwoordig automatisch, dus deze herkent dat het een rol A2 papier is.

A2 papier op rol wordt veel gebruikt voor het afdrukken van banners, posters, winkelruit posters, display prints of voor het maken van moodboards en deze op foamboard te plakken. Het is dus een veelzijdige papier maat.

Coated of uncoated papier

Papier op rol is verkrijgbaar als coated of uncoated papier.

Uncoated papier is het standaard plotterpapier. Dit is vergelijkbaar met standaard print en kopieer papier. Dit papier is niet afgewerkt met een speciale laag en neemt iets meer inkt op. Het papier is hierdoor wel een stuk goedkoper dan coated papier maar gaat ook minder lang mee.

Coated papier is papier met een speciale coating laag. Denk bijvoorbeeld aan fotopapier of poster papier. Deze coating laag zorgt voor een gladder printoppervlak en maakt het papier steviger. Hierdoor worden prints nog scherper afgedrukt en gaan de prints langer mee.

Tekenpapier op rol

A2 papier op rol wordt ook veel gebruikt als tekenpapier op rol. Zo wordt het door ontwerpers en tekenaars regelmatig gebruikt, maar ook op kindertafels. Zo trekt u gemakkelijk een lang stuk papier over de tafel heen, waar de kinderen heerlijk kunnen tekenen en kleuren op de gehele tafel.

Niet alleen het A2 plotterpapier wordt hiervoor gebruikt, maar ook het A1 plotterpapier 80 grams, A1 oversize plotterpapier 80 grams , A0 plotterpapier 80 grams en A0 oversize plotterpapier 80 grams.

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€50

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd.

Installatieservice + advies

Wij helpen u graag bij het installeren en geven u graag deskundig advies.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, vooruit betalen, Bancontact of op rekening.